Hoppa till sidans innehåll

Cykelvasan 2022

17 AUG 2022 17:59
Äntligen gick Cykelvasan av stapeln i klassisk miljö igen efter två år av uppehåll pga pandemi. 
  • Uppdaterad: 17 AUG 2022 17:59

Kristinehamns Cykelklubb hade flitigt deltagande i årets cykelvasa.

Cykelvasan började med Öppet spår 90 i fredags. Där körde Max och Anders Lundin. Där gick det undan ner till Mora för den snart 14 åriga Max. Max körde in i mål på tiden 3.49 och pappa Anders en sekund efter.

Dagen efter på lördagens huvudlopp Cykelvasan 90 slängde sig Anders Lundin på cykeln igen för att köra sträckan Sälen till Mora, då i tävlingsklass. Anders körde på tiden 3.19. För Anders del var det hans 11:e officiella Cykelvasa. 
I motionsklassen körde Marcus Anderdahl, Jimmy Andersson och Markus Lekman för första gången på Cykelvasan. Alla tre körde på riktigt bra och gick i mål på tiden, 3.48, 4.43 samt 4.40. Thomas Nilsson är lite mer rutinerad cykelvasaåkare och körde sin 7:e cykelvasa, i år på tiden 3.54.

Söndagen bjöd på de kortare distanserna i Cykelvasan. Först ut var Ungdomscykelvasan 30 som är tävlingsklass. Där körde Max Lundin igen. En stor klunga höll ihop hela vägen och under den sista kilometern in mot mål avgjordes loppet med en spurt. Max placerade sig på en 11:e plats endast 12 sekunder efter segraren och svenske mästaren i XCO i åldersklassen H13-14 år, Elias Augustsson Vändel.

Lite senare startade Alice Lundin och William Claesson i Cykelvasan 30 tillsammans med papporna Anders Lundin och Johan Claesson. Både Alice och William trampade på mycket bra från Oxberg till Mora, Alice på tiden 1.38 och William på 2.12. Båda har fått blodad tand och ska köra igen.

Kristinehamns Cykelklubb - Vi är framtiden!

marcus anderdahl och jimmy andersson

markus lekman

Skribent: Anna Lundin
E-post: Adressen Gömd
Vår klubb är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut 50 miljoner till ungdomsidrotten. Välj oss nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.
svenska spel

VIKTIGA LÄNKAR
 

Vill du att ditt företag skall synas på vår hemsida? Kontakta oss för en reklamplats.  Maila oss på This is a mailto link 

Våra sponsorer och samarbetspartners
Maxi_Kristinehamn
DÄCKTEAM GUMMI
bridgestone

ekman hotels

Postadress:
Kristinehamns CK - Cykel
Anders Lundin, Visnumsgatan 11
68141 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: 0702123685
E-post: info@kristinehamnsck...

Se all info