Hoppa till sidans innehåll

Barn & Ungdomsträning


Träningssäsongen 2020

När: VT 2020 - 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6, 15/6
         HT 2020 - 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9 OBS! Grön och Blå grupp är fulla  så där kan vi inte i                   dagsläget ta emot fler deltagare

Plats: Björkvallen Kristinehamn. Samlingsplats för Grön grupp är gräsmattan bakom ishallen brevid elljusspåret. Blå grupp samlas på parkeringen mellan bandyplanen och vändpunkten för stadsbussen. Samlingsplats för Röd grupp är gräsytan ovanför Bikeparken mot ishallens spelaringång.

Tid: Obs! I år är det olika startider! Grön och Blå grupp startar kl 18.00 - 19.00. Röd grupp startar kl 19.00-20.00

Träningen är för barn från 7 år. Grupp väljs efter barnet förmåga. Är du osäker på gruppval, så välj en lägre nivå först för att sedan kliva upp till nästa grupp i samråd med ledarna. 

Gruppindelningar:

Lätt träning/Nybörjare - Från året barnet fyller 7 år. Cykling på fina lättcyklade stigar varvat med enklare balans- och teknikövningar och inslag av tävlingsmoment. Barnet skall kunna hantera sin cykel på plan mark och kunna bromsa. 

Träning - Från året barnet fyller 8 år. Lite mer inriktning på träning och fortsatt utveckling av teknik. Vi börjar att introducera cykelsporten som tävlingsform.  

Träning med inriktning mot tävling - Från året barnet fyller 11 år. Inriktar sig mot dem som vill utöva cykelsporten som tävlingsidrott eller för de lite äldre som vill ha MTB-cyklingen som träningsform. Lekfull konditionsträning varvas med teknikträning och tävlingsmoment. Lite längre turer kommer också att förekomma. Minst 26 tums MTB-cykel med utanpåliggande växlar krävs samt att du kan ha med din vattenflaska på cykeln.

Under rådande omständigheter gällande Covid-19 viruset gäller följande vid våra träningar:

Vi följer folkhälsomyndighetens råd!

• Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär mindre smittspridningsrisk, men vi får inte vara fler än 50 personer inklusive ledare vid varje träningstillfälle.

• Vi håller lite extra avstånd till varandra på träning och vi har därmed delat upp träningen i två starttider samt att grupperna har egna separerade samlingsplatser. 

Vi kommer att se till att det finns tillgång till handsprit för den som vill göra rent sina händer.

• Vi delar inte vattenflaskor eller utrustning med varandra!

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i träningen, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.

För att allt ska löpa på så smidigt som möjligt skall barnens cyklar vara i ett gott skicka när träningen startar, så minskar vi hantering av varandras utrustning och kan koncentrera oss på träningen.

Max 40 st deltagare i grön samt blå grupp tillsammans

Turordning om det blir fullt: 1) Tävlingsaktiva, 2) Tidigare deltagare, 3) Ny deltagare, men vi tittar även på ålder inom denna kategori.

Alla deltagare måste vara föranmälda i nedanstående formulär!

För övrigt för att delta i träningarna krävs följande utrustning

§ Cykelhjälm. Hjälmen skall vara märkt på insidan med namn och telefonnummer!

§ Cykel med 2 fungerande bromsar.

§ Vattenflaska

§ Handskar av någon typ som skyddar händerna vid omkullkörning.


Man får prova på 2 gånger men sedan vill vi att medlemsavgift betalas (200 kr) till BG 516-3050 märk inbetalning med namn och personnummer.

Medlemmar i Kristinehamns CK betalar inget extra för barn och ungdomsträningen!

Kontaktperson Anders Lundin 070-2123685

Länk till Barn & Ungdomsträningens facebookgrupp

 

OBS!

Vi inriktar oss främst på den disciplin inom cykelsporten som kallas XCO dvs kortare MTB-lopp. 

Anmälan via nedanstående formulär: 

Vår klubb är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut 50 miljoner till ungdomsidrotten. Välj oss nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna.
svenska spel

VIKTIGA LÄNKAR
 

Vill du att ditt företag skall synas på vår hemsida? Kontakta oss för en reklamplats.  Maila oss på This is a mailto link 

Våra sponsorer och samarbetspartners
Maxi_Kristinehamn
DÄCKTEAM GUMMI
bridgestone

ekman hotels

Postadress:
Kristinehamns CK - Cykel
Anders Lundin, Visnumsgatan 11
68141 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: 0702123685
E-post: info@kristinehamnsck...

Se all info